Thing's Retro Stuff

Wat is Retro?
Volgens de Oxford Paperback Dictionary betekent Retro: slang adjective reviving back to the past. Een bijvoegelijk naamwoord die refereert naar het verleden.

Nu is het niet zo dat Thing een oud dametje van 80 is die met weemoed terugdenkt naar het verleden. Nee hoor, Thing is uit 1967. Maar momenteel zijn de seventies en eighties weer in: de kleuren, de mode, het design, de muziek: disco a la Saturday Night Fever! Kon ik het mij vijf jaar geleden voorstellen dat ik een oranje, bolle, Indesit zwart-wit antenne TV leuk zou vinden? Waarschijnlijk niet, maar het feit blijft dat ik die onlangs op een rommelmarkt heb aangeschaft. Waarom? Nou gewoon, de TV is zo ontzettend cool en qua vorm zo mooi gemaakt. Daar kan geen breedbeeld tegenop!

Kortom, Thing's Retro Stuff zijn gebruiksartikelen en voorwerpen uit het verleden. Soms van 30 jaar oud, soms van nog geen tien jaar oud. Nice Stuff vanwege de vorm, het design, de herinnering die erbij naar boven komt, de kleur of gewoon het gebruik. Wat bedoel ik met gebruik? Een voorbeeld: onlangs vond ik een rode hagelslagstrooier. Nu eet ik normaal geen hagelslag maar sinds ik die Retro hagelslagstrooier in huis heb wel. Wat is er zo bijzonder aan? Kijk maar naar de foto.Mooi hè? En hoe gebruik je het? Je drukt het aan de onderkant in en de hagelslag komt uit 6 gaatjes onderop naar buiten. Is het verbeelding, of smaakt die boterham met hagelslag nu extra lekker?

Of ben ik gewoon gek?

Bepaal dat zelf door door te klikken naar de volgende pagina's. Sommige Retro Stuff zijn te koop. Deze herken je aan het tekstballonetje waarin de prijs en artikelnummer vermeld is. Ook vind je op de volgende pagina's een aantal foto's van mijn stijlhoekjes: ik vind het leuk om de spullen die ik vind ook daadwerkelijk in mijn interieur op te nemen.

Gek of niet gek, het is in ieder geval origineel. De kans is klein dat de Retro Stuff op zijn IKEA-aans te vinden is in tienduizenden huishoudens in Nederland.

Wil je zelf een originele Retro Stuff inrichting? E-mail mij en ik zal je wat tips geven waar je die kan vinden.

Thing

Mei 2002