Thing's cards

E-mail, SMS en (mobiele) telefoon….. allemaal moderne communicatiemiddelen. Ik geef eerlijk toe, ik zou niet meer zonder ze kunnen. Wat is het toch makkelijk om een SMS-je te sturen en tegenwoordig laten we aan de telefoon geen boodschappen meer achter. "Ik stuur wel een e-mailtje" hoor je steeds vaker op de werkvloer. En vergeet ook de electronische kaarten niet!

Betekent dit het einde van de handgeschreven ansichtkaart en brief ? Vroeger stuurden mensen elkaar kaarten. De prentbriefkaartenbeurzen doen goede zaken: een kaart gestuurd uit 1920 uit een klein dorpje levert al gauw 20 gulden en soms meer op! Iedereen schreef, arm en rijk, jong en oud: er was immers geen telefoon!

Volgens mij is de tijd van een handgeschreven kaart of brief niet voorbij en zal die ook nooit voorbij gaan. Wat is nu leuker dan een kaart uit te zoeken en te schrijven en vooral, hoe leuk is het om een kaart of brief uit je brievenbus te halen, op de bank gaan zitten en het lezen. Iedereen kent dat gevoel als je een kaart of brief voor jou persoonlijk vindt in de brievenbus. Daarna bewaren in een oude schoenendoos en na een paar jaar ze nog eens lezen. Ja, een electronische kaart is snel, maar je bewaart niet gauw een printje hiervan. Ook is de inhoud van een e-kaart anders: het is vaak oppervlakkiger.

Zelf schrijf ik nog veel kaarten en ik merk dat iedereen dat leuk vindt. Ook is het zonde van je eigen handschrift, we mogen het schrijven met een gewone pen niet verleren! Ik heb een collectie nostalgische kaarten opgesteld. De meeste van deze kaarten en ansichtkaarten zijn minstens 20 jaar oud. En zoals met vele trends en modebeelden, alles komt weer terug als trend zodat sommige kaarten weer heel actueel zijn. Andere kaarten roepen andere gevoelens van vroeger op: "hé, deze kaarten heb ik vroeger van de juf of van tante Truus gekregen!". Alle kaarten zijn in ieder geval origineel, ze zijn niet meer in een winkel te koop.

Veel schrijfplezier!